Alie Westra

Contactpersoon Samen aan tafel

Opgave noodzakelijk bij Alie Westra (0594 – 503808 / aliewestra@home.nl)

Vervoer nodig? Vermeld dit bij uw opgave

—————————————————————————————————————————————————————————–

Samen aan Tafel (SAT) is een initiatief van vrijwilligers uit de voormalige gemeente Zuidhorn. SAT is bedoeld om eenzaamheid van ouderen te doorbreken door hen een gezellige maaltijd aan te bieden. SAT is een initiatief dat is opgestart uit verschillende kerken in Zuidhorn. Inmiddels is de beoogde doelgroep uitgebreid naar alle bevolkingsgroepen uit de voormalige gemeente. De initiatiefnemers hechten eraan te zeggen dat de bijeenkomsten (om de plm 6/7 weken) geen kerkelijke activiteit is. Desondanks hebben de kerken belangeloos hun zalen ter beschikking gesteld en ook hun keukens. Daar zijn de initiatiefnemers ontzettend blij mee. De maaltijden worden door vrijwilligers samengesteld en worden niet vooraf gedeeld, zodat het eten dat wordt opgediend een verrassing is. Evaluatie onder de bezoekers, meestal rond 40-50 personen, leert dat men SAT een hoge waardering toekent.

Aankondiging van een bijeenkomst wordt in de regionale media geplaatst en door affiches in goedbezochte gelegenheden, zoals winkels, bibliotheken etc . De kosten van meedoen zijn erg laag gehouden door subsidies van verschillende kerken. Bijenkomsten worden bij toerbeurt gehouden in de Gastkerk, De Rank, Klein Hanckema en Dörpsstee Noordhorn.

Speaker Details
Speaker Details
Events of the Speaker
Misschien vind je deze evenementen ook leuk.
Vindt u het gewoon gezellig om eens met anderen samen te eten? Schuif aan en eet met ons mee. Samen aan Tafel (SAT) is een initiatief van vrijwilligers uit de voormalige gemeente Zuidhorn. SAT is bedoeld om eenzaamheid van ouderen te...