Laden Evenementen

Kloostermuseum Aduard

december 22, 2022 - april 30, 2023 Kloostermuseum
Voor Mannen en Vrouwen 
Entreeprijzen
Volwassenen € 5,00 p.p.
Bezichtiging kerk € 2,00 p.p.|
Museumkaart niet geldig
Organiseren vanaf April  Tussen- 13:00 – 17:00 uur
Van dinsdag t/m Zondag
We kunnen fiets, maar ook gaan wandelen
Dat spreken we af met de deelnemers

Nog geen tien kilometer ten westen van de stad Groningen ligt het dorp Aduard. Het ligt aan de rand van het gebied Middag/Humsterland, één van de oudste cultuurlandschappen van Europa. Middeleeuwse kerkjes en oeroude rivierbeddingen hebben er de eeuwen doorstaan. De Abdij in Aduard is van grote invloed geweest op haar omgeving en het spoor van de monniken die er woonden is tot in de wijde omtrek van het dorp te volgen.

abdij-aduard
In Aduard zijn nog verschillende huizen te vinden die met kloostermoppen van het oude klooster zijn gebouwd. De Abdijkerk midden in het dorp (zie foto) is de voormalige ziekenzaal van het klooster, het oudste medische monument van Nederland en is bouwwerk van het kloostercomplex dat bewaard is gebleven. Het is een prachtig voorbeeld van Noord-Nederlandse Romano-Gotische bouwstijl. Aan het eind van de 16e eeuw werd de zaal als kerk in gebruik genomen.

In het museum stelt zich ten doel bezoekers te informeren over de geschiedenis van het cisterciënzer klooster. Ieder jaar wordt een wisseltentoonstelling ingericht over een onderwerp uit de geschiedenis van het klooster.

 

Gegevens

Begin:
december 22, 2022
Einde:
april 30
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Regiobrief
Website:
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kloostermuseum
Hofstraat 45
Aduard, 9831 RB
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?